„Čo vidíte v televízii, je čistá realita, mi nič do kuchýň neprinášame. Relácia je o tom, že si nás pozývajú reštaurácie, ktoré nefungujú, takže sa môže stať, že to vyzerá, že je to v katastrofálnom stave, ale opakujem, nikdy som to netvrdil,“ zdôraznil Žídek, ktorý si tiež myslí, že v porovnaní s Českom sú Slováci v trošku nevýhodnejšej situácii.
„V Česku je gastronómia silnejším biznisom než na Slovensku a to z dôvodu asi desaťnásobku prichádzajúcich turistov, čím majitelia zarábajú viac a tým aj čašníci. Tam môže byť tiež zakopaný pes. Ale myslím si, že už to dobiehame,“ odkázal čitateľom v online rozhovor.
Jaroslav Žídek je pôvodom Čech, ale už niekoľko rokov žije na Slovensku. V hlavnom meste tiež šéfuje reštauráciam sústredeným v budove niekdajšieho Erdödyho paláca. Jeho kariéra sa však môže pýšiť aj pôsobením a šéfovaním v pražských reštauráciách Kampa Park, Aqua restaurant, Barock restaurant či v španielskej Pravda restaurant.
Momentálne popri vedení reštaurácií venuje svoj čas aj projektu Áno, šéfe, ktorý na slovenské obrazovky priniesla televízia JOJ. Vychovávať slovenských kuchárov k poctivosti, profesionalite a ekonomickému mysleniu nie je vždy jednoduché – o tom sa určite mohli presvedčiť diváci už pri prvých epizódach programu.